logo

Menu

Vanaf heden biedt Grieks Specialiteiten Restaurant Dionysos een aangepast menu aan. Zowel bij het afhalen als binnen of op ons terras handhaven wij de RIVM voorzorgsmaatregelen. Hierdoor kunnen wij geen 2- of meer persoons schotels uitserveren. Wij danken u voor uw begrip.

Voorgerechten

extra2020

  • STOKBROOD MET KRUIDENBOTER

    3.00

2020

  • 01 FETA

    7.00
    originele schapenkaas
  • 02 ELJES

    4.00
    de echte olijven
  • 03 ZATZIKI

    4.50
    yoghurt met komkommer, knoflook en kruiden
  • 04 TARAMASALATA

    5.00
    Griekse kuitsalade
  • 05 MELITZANASALATA

    6.00
    verse auberginesalade met knoflook en kruiden
  • 09 GARIDES SALATA

    7.50
    garnalen cocktail 7.50
    10
  • 14 SPANAKOTIROPITA

    7.00
    bladerdeeg gevuld met spinazie, fetakaas en kruiden
  • 15 TIROPITA

    7.00
    bladerdeeg gevuld met fetakaas en kruiden
  • 16 MYDIA TIGANITA

    7.50
    gebakken mosselen met knoflooksaus
  • 17 SAGANAKI DODONIS

    8.50
    gebakken kaasspecialiteit (Kefalograviera)
  • 18 SAGANAKI GARIDES

    8.00
    warme garnalen, bereid in pikante saus
  • 20 DOLMADAKIA ME ZATZIKI

    7.50
    dolmadakia, geserveerd met zatziki
  • 22 KEFTADAKIA

    5.50
    gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
  • 23 TOMATASOUPA

    4.00
    tomatensoep met rundergehaktballetjes
  • 24 FASSOLADA

    4.00
    vegetarische, witte bonensoep
  • 26 DIONYSOSSOUPA

    4.00
    typische Griekse soep, met gekruide gehaktballetjes
  • 27 TONOSALATA

    7.00
    tonijnsalade op een bedje van sla
  • 29 CHORIATIKI SALATA

    7.00
    Griekse salade voor 1 persoon

Hoofdgerechten

2020 Hoofdgerechten

  • 32 GARIDES

    20.00
    scampies van de grill
  • 33 SOLOMOS TIS SCHARAS

    19.00
    zalmfilet van de grill
  • 35 KALAMARIA TIGANITA

    16.00
    gebakken inktvis
  • 38 GARIDES SPECIAL

    18.00
    ovenschotel van scampies in saus
  • 39 BAKALIAROS SKORDALIA

    16.00
    gebakken kabeljauwfilet met knoflooksaus
  • 44 DIOJENISSCHOTEL

    19.50
    ossenhaas van de grill met een schijfje kruidenboter,
    geserveerd met gebakken aardappelen, artisjok en champignons
  • 45 MEZES TOU BEKRI

    18.00
    stukjes varkenshaas in een romige champignon-paprikasaus,
    geserveerd met gebakken aardappelen en rijst
  • 48 JOUVETSI

    17.00
    gestoofd lamsvlees in tomatensaus met kritharaki (deegwaar),
    apart een stukje fetakaas met salade en gebakken aardappelen
  • 50 SPITSOFAI

    18.00
    stukjes ossenhaas in een pittige saus, geserveerd met
    gebakken aardappelen en rijst
  • 51 FILETO

    18.00
    varkenshaas van de grill met champignons
    geserveerd met gebakken aardappelen
  • 52 PLAKA

    12.00
    gekruid gehakt (bifteki), geserveerd met rijst, gebakken aardappelen en zatziki
  • 54 GYROS

    12.00
    kleine stukjes geroosterd vlees, met uien, zatziki en gebakken aardappelen
  • 55 PAIDAKIA

    18.00
    lamskoteletjes, geserveerd met gebakken aardappelen en rijst
  • 59 ODYSSEASSCHOTEL

    12.50
    1 varkensfilet, 1 bifteki en giros met ratatouille,
    gebakken aardappelen en zatziki
  • 65 DIONYSOSSCHOTEL

    17.00
    1 kalfsfilet, 1 varkensfilet, 1 lamskotelet, 1 bifteki en giros met zatziki,
    champignons en gebakken aardappelen
  • 68 SOUVLAKI ARNI

    20.00
    spies van lamsfilet, paprika en ui, geserveerd met ratatouille
    en gebakken aardappelen
  • 71 MOUSAKA

    17.00
    ovenschotel bestaande uit laagjes van, aardappel, aubergines, gekruid gehakt,
    geraspte kaas, fijne kruiden en bechamelsaus
  • 73 KOTOPOYLO DIONYSOS

    13.50
    stukjes kipfilet in een zelfgemaakte champignonroomsaus,
    gegaard in de oven, geserveerd met rijst, geb.aardappelen en salade
  • 74 SOKRATESSCHOTEL

    12.50
    hele paprika’s gevuld met rijst en verse groenten, geserveerd met
    ratatouille en gebakken aardappelen
  • 76 KRITHARAKI

    11.00
    griekse deegwaar in tomatensaus met verse groenten,
    geserveerd met gebakken aardappelen en een stukje feta

Alle bovenstaande gerechten worden gereserveerd met verse wittekool salade, zatziki en gebakken aardappelen

Nagerechten

2020 na

  • 81 BAKLAVAS

    7.00
    zoet, Grieks gebak van bladerdeeg gevuld met siroop en noten
  • 84 FROUTOSALATA

    7.00
    verse vruchtensalade met slagro
  • 85 GIAOURTI TIS STANIS

    7.00
    volle kwark met honing, walnoten en dennenpitten
  • 86 PAGOTO ME FROUTA

    7.00
    verse vruchten met ijs en slagroom
  • 87 PAGOTO ME KERASIA

    7.00
    kersen met ijs en slagroom
  • 88 DAMA BLANCHE

    6.00
    ijs met slagroom en chocoladesaus

Take away

take

  • Pita gyros

    6,00
    pitabrood gevuld met gyros, zatziki, ui en witte kool
  • Pita kip

    6,00
    pitabrood gevuld met gegrilde kip, zatziki, ui en witte kool
  • Pita menu

    8,50
    pita naar keuze, portie aardappelen, 1 blikje frisdrank of Heineken bier

Frisdranken

Frisdranken

  • COCA COLA, COCA COLA LIGHT

    2.70
  • SINAS, SEVEN-UP, CASSIS

    2.70
  • TONIC, BITTER LEMON

    2.70
  • SPA ROOD, SPA CITROEN

    2.70
  • SPA BLAUW, LIPTON ICE TEA

    2.70
  • JUS D’ORANGE, APPELSAP

    2.70
  • TOMATENSAP

    2.50
  • CHOCOMELK, FRISTI

    2.70

Bieren

Bieren

  • FLUITJE PILS

    2.50
  • VAASJE PILS

    2.70
  • GROTE PILS

    5.00
  • ALCOHOL VRIJ BIER

    3.50
  • PALM

    3.50
    per fles
  • HOEGAARDEN WIT

    3.50
    per fles
  • MYTHOS

    3.50
    Griekse trots
  • Radler 2.0

    3.50

Wijnen

Wijnen

  • WITTE, DROGE WIJN

    GLAS3.50|
    1/2 LTR9.00|
    1 LTR17.00|
  • RODE, DROGE WIJN

    GLAS3.50|
    1/2 LTR9.00|
    1 LTR17.00|
  • IMIGLIKO

    GLAS3.50|
    1/2 LTR9.00|
    1 LTR17.00|
    wit
  • IMIGLIKO

    GLAS3.50|
    1/2 LTR9.00|
    1 LTR17.00|
    rood
  • ROSÉ

    GLAS3.50|
    1/2 LTR9.00|
    1 LTR17.00|
  • RETSINA

    GLAS3.50|
    1/2 LTR9.00|
    1 LTR17.00|
  • SAMOS

    GLAS4.00|
    1/2 LTR10.00|
    1 LTR18.00|
    muskaatwijn
  • MAVRODAPHNE

    GLAS4.00|
    1/2 LTR10.00|
    1 LTR18.00|
    dessertwijn