Vanaf heden biedt Grieks Specialiteiten Restaurant Dionysos een aangepast menu aan. Zowel bij het afhalen als binnen of op ons terras handhaven wij de RIVM voorzorgsmaatregelen. Hierdoor kunnen wij geen 2- of meer persoons schotels uitserveren. Wij danken u voor uw begrip.
Voorgerechten
2020
-
01 FETA
7.00originele schapenkaas -
02 ELJES
4.00de echte olijven -
03 ZATZIKI
4.50yoghurt met komkommer, knoflook en kruiden -
04 TARAMASALATA
5.00Griekse kuitsalade -
05 MELITZANASALATA
6.00verse auberginesalade met knoflook en kruiden -
09 GARIDES SALATA
7.50garnalen cocktail 7.50
10 -
14 SPANAKOTIROPITA
7.00bladerdeeg gevuld met spinazie, fetakaas en kruiden -
15 TIROPITA
7.00bladerdeeg gevuld met fetakaas en kruiden -
16 MYDIA TIGANITA
7.50gebakken mosselen met knoflooksaus -
17 SAGANAKI DODONIS
8.50gebakken kaasspecialiteit (Kefalograviera) -
18 SAGANAKI GARIDES
8.00warme garnalen, bereid in pikante saus -
20 DOLMADAKIA ME ZATZIKI
7.50dolmadakia, geserveerd met zatziki -
22 KEFTADAKIA
5.50gekruide gehaktballetjes in tomatensaus -
23 TOMATASOUPA
4.00tomatensoep met rundergehaktballetjes -
24 FASSOLADA
4.00vegetarische, witte bonensoep -
26 DIONYSOSSOUPA
4.00typische Griekse soep, met gekruide gehaktballetjes -
27 TONOSALATA
7.00tonijnsalade op een bedje van sla -
29 CHORIATIKI SALATA
7.00Griekse salade voor 1 persoon
Hoofdgerechten
2020 Hoofdgerechten
-
32 GARIDES
20.00scampies van de grill -
33 SOLOMOS TIS SCHARAS
19.00zalmfilet van de grill -
35 KALAMARIA TIGANITA
16.00gebakken inktvis -
38 GARIDES SPECIAL
18.00ovenschotel van scampies in saus -
39 BAKALIAROS SKORDALIA
16.00gebakken kabeljauwfilet met knoflooksaus -
44 DIOJENISSCHOTEL
19.50ossenhaas van de grill met een schijfje kruidenboter,
geserveerd met gebakken aardappelen, artisjok en champignons -
45 MEZES TOU BEKRI
18.00stukjes varkenshaas in een romige champignon-paprikasaus,
geserveerd met gebakken aardappelen en rijst -
48 JOUVETSI
17.00gestoofd lamsvlees in tomatensaus met kritharaki (deegwaar),
apart een stukje fetakaas met salade en gebakken aardappelen -
50 SPITSOFAI
18.00stukjes ossenhaas in een pittige saus, geserveerd met
gebakken aardappelen en rijst -
51 FILETO
18.00varkenshaas van de grill met champignons
geserveerd met gebakken aardappelen -
52 PLAKA
12.00gekruid gehakt (bifteki), geserveerd met rijst, gebakken aardappelen en zatziki -
54 GYROS
12.00kleine stukjes geroosterd vlees, met uien, zatziki en gebakken aardappelen -
55 PAIDAKIA
18.00lamskoteletjes, geserveerd met gebakken aardappelen en rijst -
59 ODYSSEASSCHOTEL
12.501 varkensfilet, 1 bifteki en giros met ratatouille,
gebakken aardappelen en zatziki -
65 DIONYSOSSCHOTEL
17.001 kalfsfilet, 1 varkensfilet, 1 lamskotelet, 1 bifteki en giros met zatziki,
champignons en gebakken aardappelen -
68 SOUVLAKI ARNI
20.00spies van lamsfilet, paprika en ui, geserveerd met ratatouille
en gebakken aardappelen -
71 MOUSAKA
17.00ovenschotel bestaande uit laagjes van, aardappel, aubergines, gekruid gehakt,
geraspte kaas, fijne kruiden en bechamelsaus -
73 KOTOPOYLO DIONYSOS
13.50stukjes kipfilet in een zelfgemaakte champignonroomsaus,
gegaard in de oven, geserveerd met rijst, geb.aardappelen en salade -
74 SOKRATESSCHOTEL
12.50hele paprika’s gevuld met rijst en verse groenten, geserveerd met
ratatouille en gebakken aardappelen -
76 KRITHARAKI
11.00griekse deegwaar in tomatensaus met verse groenten,
geserveerd met gebakken aardappelen en een stukje feta
Alle bovenstaande gerechten worden gereserveerd met verse wittekool salade, zatziki en gebakken aardappelen
Nagerechten
2020 na
-
81 BAKLAVAS
7.00zoet, Grieks gebak van bladerdeeg gevuld met siroop en noten -
84 FROUTOSALATA
7.00verse vruchtensalade met slagro -
85 GIAOURTI TIS STANIS
7.00volle kwark met honing, walnoten en dennenpitten -
86 PAGOTO ME FROUTA
7.00verse vruchten met ijs en slagroom -
87 PAGOTO ME KERASIA
7.00kersen met ijs en slagroom -
88 DAMA BLANCHE
6.00ijs met slagroom en chocoladesaus
Take away
take
-
Pita gyros
6,00pitabrood gevuld met gyros, zatziki, ui en witte kool -
Pita kip
6,00pitabrood gevuld met gegrilde kip, zatziki, ui en witte kool -
Pita menu
8,50pita naar keuze, portie aardappelen, 1 blikje frisdrank of Heineken bier

Frisdranken
Frisdranken
-
COCA COLA, COCA COLA LIGHT
2.70 -
SINAS, SEVEN-UP, CASSIS
2.70 -
TONIC, BITTER LEMON
2.70 -
SPA ROOD, SPA CITROEN
2.70 -
SPA BLAUW, LIPTON ICE TEA
2.70 -
JUS D’ORANGE, APPELSAP
2.70 -
TOMATENSAP
2.50 -
CHOCOMELK, FRISTI
2.70
Bieren
Bieren
-
FLUITJE PILS
2.50Dommelsch -
VAASJE PILS
2.70Dommelsch -
GROTE PILS
5.00Dommelsch -
ALCOHOL VRIJ BIER
3.50 -
PALM
3.50per fles -
HOEGAARDEN WIT
3.50per fles -
MYTHOS
3.50Griekse trots -
Radler 2.0
3.50
Wijnen
Wijnen
-
WITTE, DROGE WIJN
GLAS3.50|1/2 LTR9.00|1 LTR17.00| -
RODE, DROGE WIJN
GLAS3.50|1/2 LTR9.00|1 LTR17.00| -
IMIGLIKO
GLAS3.50|1/2 LTR9.00|1 LTR17.00|wit -
IMIGLIKO
GLAS3.50|1/2 LTR9.00|1 LTR17.00|rood -
ROSÉ
GLAS3.50|1/2 LTR9.00|1 LTR17.00| -
RETSINA
GLAS3.50|1/2 LTR9.00|1 LTR17.00| -
SAMOS
GLAS4.00|1/2 LTR10.00|1 LTR18.00|muskaatwijn -
MAVRODAPHNE
GLAS4.00|1/2 LTR10.00|1 LTR18.00|dessertwijn